ulu_bg

tala fou

1. Temperature: O le vevela o loʻo i ai se aafiaga tuusaʻo i luga o le faʻaogaina o le vevela o mea faʻapipiʻi vevela eseese.A oʻo ina faʻatuputeleina le vevela, faʻatupuina le faʻafefe o le meafaitino.

2. Susū mea: O mea uma fa'amama fa'amama e iai se fausaga porous ma e faigofie ona mitiia le susu.Pe a sili atu le susu i le 5% ~ 10%, o le susu o loʻo i ai se vaega o le pore space na faʻatumu muamua i le ea pe a uma ona faʻafefeina e le mea le susu, ma mafua ai ona faʻateleina le faʻaleleia o le vevela.

3. Tulaga tele: O le tele o le mamafa o se ata tuusaʻo o le porosity o mea.Talu ai ona o le faʻaogaina o le vevela o le vaega o le kesi e masani lava ona itiiti ifo nai lo le vaega mautu, o mea faʻapipiʻi vevela o loʻo i ai se porosity tele, o lona uiga, o se laʻititi tele.I lalo o tulaga masani, o le faʻateleina o pores poʻo le faʻaitiitia o le mamafa tele o le a taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le faʻafefe o le vevela.

4. Lapopo'a o mea ta'a'alo: I le vevela o le potu, e fa'aitiitia le fa'avevelaina o mea fa'amama a'o fa'aitiitia le tele o mea.A tele le lapopoa, o le tele o le va i le va o fasimea e faateleina, ma o le a mautinoa le faateleina o le vevela o le ea i le va.O le la'ititi o le lapopo'a, o le la'ititi foi lea o le fa'aogaina o le vevela.

5. Faʻasagaga o le vevela: O le sootaga i le va o le faʻafefe o le vevela ma le faʻaogaina o le vevela o loʻo i ai i mea anisotropic, o lona uiga, mea e iai fausaga eseese i itu eseese.A fa'asaga le fa'aliliuga vevela e fa'asaga i le alava, e sili atu le lelei o le fa'aogaina o le vevela nai lo le fa'asagaga o le vevela e tutusa ma le alava;faʻapea foʻi, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vevela o se mea faʻatasi ma se numera tele o pores tapuni e sili atu foi nai lo le faʻaogaina o pores tetele matala.O mea stomatal ua toe vaevaeina i ni ituaiga se lua: o mea malo ma pulu ma ni vaega malo i sina fesootaiga ma le tasi.Mai le va'aiga o le fa'atulagaina o mea fibrous, e lua mataupu: o le itu ma le fa'afefe o le vevela o lo'o tu'usa'o ma o le alava fa'atonuga ma le fa'afefe o le vevela e tutusa.E masani lava, o le faʻatulagaina o fiber o mea faʻapipiʻi fiber o le mea mulimuli pe latalata i le mea mulimuli.O le tulaga tutusa tutusa e tasi, ma lona faʻafefe o le vevela O le coefficient e sili atu ona laʻititi nai lo le faʻaogaina o le vevela o isi ituaiga o mea faʻapipiʻi porous.

6. O le aʻafiaga o le faʻatumuina o kesi: I totonu o mea faʻapipiʻi vevela, o le tele o le vevela e faʻatautaia mai le kesi i totonu o pores.O le mea lea, o le faʻaogaina o le vevela o mea faʻapipiʻi e tele lava ina faʻamoemoeina e le ituaiga o kesi faʻatumu.I le inisinia maualalo, pe a faʻatumu le helium poʻo le hydrogen, e mafai ona manatu o se faʻasologa muamua.E fa'apea o le fa'auluina o le vevela o mea fa'apipi'i e tutusa ma le fa'avevelaina o nei kasa, ona o le fa'aogaina o le vevela o le helium po'o le hydrogen e matua tele lava.

7. Faʻapitoa o le vevela: O le faʻaogaina o le vevela faʻapitoa o mea faʻapipiʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻamafanafanaga (poʻo le vevela) e manaʻomia mo le faʻamafanafanaina ma le faʻamafanafanaina o le fausaga faʻapipiʻi.I le maualalo o le vevela, e matua'i eseese lava le malosi o le vevela o mea uma.I lalo o le vevela masani ma le mamafa, o le lelei o le ea e le sili atu i le 5% o mea faʻapipiʻi, ae a oʻo ina pa'ū le vevela, o loʻo faʻateleina le vaega o le kesi.O le mea lea, e tatau ona mafaufauina lenei mea pe a faʻatatauina mea faʻapipiʻi vevela e galue i lalo o le mamafa masani.

8. Coefficient o le faʻalauteleina o laina: Pe a faʻatusatusaina le mausali ma le mautu o le faʻapipiʻiina o le fausaga i le faagasologa o le malulu (poʻo le faʻamafanafanaina), e tatau ona iloa le faʻaogaina o le faʻalauteleina o le laina o mea faʻapipiʻi.Afai e laʻititi le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o le mea faʻafefe vevela, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vevela e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina ona o le faʻalauteleina o le vevela ma le faʻaitiitia i le taimi o le faʻaogaina.O le aofa'i o le fa'alauteleina laina o le tele o mea fa'amalama e fa'aitiitia tele pe a fa'aitiitia le vevela.

O le a le mea o le a aʻafia ai le faʻafefe o le vevela o mea faʻapipiʻi


Taimi meli: Iul-30-2021